28 Aralık 2010 Salı

Hadi resim yapalim!

Okullar tatilde,disarisi karli,buzlu ve soguk.Haliyle evde daha cok vakit geciyoruz bu aralar. Bugunlerde Defne icin evde olmak demek,daha cok resim yapmak demek :) Cok seviyor resim yapmayi,ben de elimden geldigince tesvik etmeye calisiyorum onu.

"Anne,ben simdi cok guzel bir sey yapicam" diyor minik fare. Bu ara bir de harflere, yazi yazmaya merak saldi. Okulda, ismini gore gore, iyice ogrendi,bir kac hafta once de yazmaya basladi. Bir de ogretmeni var okulda,Sue. Onun da adini,yaptigi butun resimlere yaziyor bugunlerde.

Bugun pipetle resim yapti Defne.Once boyayi biraz su,biraz bulasik sivisi ile karistirdik.Sonra da boyayi pipetle cekerek,ardindan da resmin ustune ufleyerek resim yaptik.
Bu sekilde bir kac resim yaptiktan sonra, boyayi pipetle cekip resme damlatarak yapmayi denedi.O da guzel oldu!












Herhalde bu yas cocuklarinin en sevdigi seylerden biri sim.
Kagida once uhu surup sonra da sim serptik.Kuruyunca fazla simleri silkeledik.





Bu resimdekiler de Derin ve Defne'ymis.

4 yorum:

  1. Son resme bayildim! Bu arada bizim bocuge de sizin parmak boyalarindan aldik. Acayip sevdi, cizim yapmaktan cok ust uste koymayi sevdi :)Ama etraf cizilmesin(cunku ilk firsatta sansini deniyor) diye kontrollu veriyorum :( Bu is icin bir onerin var mi?

    YanıtlaSil
  2. Sahane resimler Defne'den! Pipet ile resim cok eglenceli olsa gerek, biz de deneyelim yakin zamanda.
    Son resimde Derin kardan adama benziyor bu arada :)
    Nehir de sulu boyayi cok seviyor, Erkin'de Nehir'le sulu boya yaparken icindeki sanatciyi kesfetti, saatlerce resim yapiyorlar beraber :)

    YanıtlaSil
  3. Dilekcim,birak Ponpon Hanimi gonlunce resim yapsin :) Ister istemez yanlarinda,yakinlarinda oluyoruz bocuklerin.Duvari ya da dolabi boyamaya yeltenirse, "oralari boyamiyoruz,sadece kagitlari boyuyoruz" demen yeterli olur sanirim.Defne de olmustu. Hic bir zaman boyamadi sagi solu.Taa ki,bir gun ben biriyle telefonda konusurken,onunla ilgilenmemem uzerine kirmizi keceli kalemle haliyi boyayana kadar! Nerdeyse 3 yasindaydi bunu yaptiginda! Tamamen dikkat cekmek icin yapilmis bir hareket :) E olacak o kadar,napalim dedik,sildik,cikti,gitti.
    Burcu'cum ben de cok keyif aliyorum Defne'yle bunlari yaparken,cok eglenceli sahiden de.

    YanıtlaSil
  4. Çok hoş, sanatsal bir sonuç ortaya çıkmış ! Tebrikler Defne'ye...

    YanıtlaSil