11 Nisan 2011 Pazartesi




Gecen hafta sali gununden beri burada havalar cok guzel, biz de mumkun oldugunca bundan faydalanmaya calisiyoruz.
Yalniz Derin hastaydi, usutmustu. Geceleri cok oksuruyordu, o yuzden epey zorlandik. Viral enfeksiyon oldugu icin doktor ilac vermedi, kendi kendine gecer dedi. Bir kac gun sonra gecmeyince yine gittik, yine bir sey vermediler. Cigerlerine yada kulaklarina vuracak diye cok korktum. Defne hic bu kadar siddetli hasta olmamisti. Neyse ki dunden beri daha iyi artik.
Ama cok yorgun, uykusuz halen. Bir yandan da azi dislerini cikardigi icin haftasonu pek huysuzdu.
Disari cikmistik, bir turlu uyuyamadi, agladi,sizlandi. Sonunda eve geldigimizde keyfi yerine geldi. Herhalde eve donmek istiyormus!
       Bu da bahcemizdeki tek agac. Ne agaci oldugunu bilmiyorum, belki bir bilen vardir aramizda. Evren, Dilek?         
Havalar isininca bu sapsari ciceklerle donandi.

Cicekler kuruyup dokulmeye yerlerini yapraklara birakmaya basladilar.



9 yorum:

  1. Nazar degmis bu kucuk tatli adama! Cok gecmis olsun. Agacinizin tam adini bilemiyorum ne yazik ki ama bizim yan bahceden bize de tasiyordu aynisindan. Saniyorum aslinda bush bu ama o kadar yasli ki agac olmus! Adi benim de merak ettiklerimden ;-) Bulursam haber ederim. Hatta ben de Evren'e sormustum :)

    YanıtlaSil
  2. sari cicekler bana forsythia'yi animsatti, altin can turkcesi ama agac olarak gordugumu hatirlamiyorum, cali formundaydi,, Defne Derin'in yaninda bir genckiz gibi geliyor gozume hep,, koskocaman olmus, ikisine de maasallah,, Derin'e de cok gecmis olsun,,

    YanıtlaSil
  3. Baris hakli, forsythia, altin cani. Baharda ilk cicek acanlardan oldugu icin sanirim, bahcelerde cok tercih ediliyor. Genelde cali formunda, kücük agac halleri de var. Gelecek kis Aralik, Ocak, en gec Subat civari bir kac dalini kesip evde vazoya koyarsaniz, o dallar daha da erken, neredeyse kis ortasi cicek acar. Cocuklarin cok hosuna gidecek bir doga deneyi :) Derin'e cok gecmis olsun. Gecenlerde bizimki de öksürmeye baslayinca doktora götürüp sordum. Cünkü akcigere inme riski bizi de cok geriyor. Bana dedi ki, "Akcigere yerlesmis bir enfeksiyonun ates olmadan seyretmesi olasiligi cok cok düsüktür, imkansiz gibi bir sey. Ates olmadan ökcürük varsa rahat ol. Ikincisi nefes alis seklinden mutlaka farkedersiniz. Rahat nefes alamaz ve öter neredeyse. Ücüncüsü normal bir üst solunum yolu enfeksiyonunun kendi halinde seyrinde bile öksürügün gecmesi 2-3 haftayi bulabilir". Ben uzayip giden öksürügü cok dert ediyordum mesela. Bunlari duyunca rahatladim biraz. Yine de takibi elden birakmamak gerek tabii.. Dogdu dogacak derken Derin de kocaman bir adam oldu, biz oturalim oturdugumuz yerde hala :)

    YanıtlaSil
  4. Cok tesekkurler,agacin adini ogrenmis olduk boylece :)
    Dilek'cigim,gecen yazdigin yoruma buradan cevap yazayim. Aldi yok bizim buralarda. Hos olsa da, bahcenin cicek dikmeye elverisli, bol gunes alan ufacik bir alsni var. Guller var, bir de biz lale ve sumbul ektik,yer kalmadi. Aycicegi ekecegim, sirf Defne icin, hosuna gider diye dusundum, bakalim cikarsa..
    Gecmis olsun dilekleriniz icin cok tesekkurler. Evren, senin doktorun ne guzel izah etmis,bizimkiler gecer gecer diye yolladiklari icin dert ettik biz de.Demek 2-3 haftayi bulabilirmis.
    Ikinciler cok cabuk buyuyor,cok :)

    YanıtlaSil
  5. geçmiş olsun,evrenin dediği gibi ateş yoksa bırak öksürsün.benim kızım 7 yaşında tam 3 ay öksürdü.hiçte ilaç vermedim.arada dr a götürdüm,muayeneye.ama geçti işte:)

    YanıtlaSil
  6. Isil, Ingilizce blogda idi galiba, sen yapani ariyordun ama bu isine yarar mi? http://www.arlyna.com/files/arlyna_matryoshka_toothfairy_pillow.pdf

    YanıtlaSil
  7. Buket, tesekkurler.Geceleri uykusunu bolmese uykusu cok dert degildi oksuruk ama oyle olunca zorladi bizi.
    Dilek, tesekkurler link icin.Bende o yetenek olsa ... :)

    YanıtlaSil
  8. Çok geçmiş olsun Işıl,umarım şimdi daha iyidir Derincik...

    İlaç konusuna gelince de 'Hah işte bu yaa!' diye bağırmak istedim.Ne güzel,hastalığı ve bedeni baş başa bırakmışlar.Eminim çok daha güçlenerek çıkmıştır Derin hastalıktan bu sayede.Türkiye'de olsa kaç tane ilaç yazmış olacaklarını düşünmek bile istemiyorum. :)

    Homeopatik bir remedy kullanmayı düşünmüyor musun peki böyle durumlarda?

    YanıtlaSil
  9. Oyku,tesekkurler. Iyilesti artik cok sukur.
    Homeopatik bir oksuruk surubu verdim,ara ara ondan,ara ara da normal oksuruk surubu verdim. Homeopatik olan balliydi da, bogazini yumusatir en azindan diye dusundum.

    YanıtlaSil