16 Aralık 2010 Perşembe

Kis gunlerinde bebegi slingle tasimak

Kis gunlerinde bebegi slingle nasil tasiyacagim konusu Defne kucukken epey kafami kurcalamisti. Birinci secenek bebegi slinge koyup, paltoyu sonra giymek. Ikinci secenek ise paltoyu giydikten sonra slingi takmak. Ilk secenek, sonbahar icin uygun olsa da,gercekten soguk havalarda iyi bir cozum degil,boynunuz acikta kaliyor,atki taksaniz,atki bebegin yuzune geliyor vs vs.
Bazi anneler bebegi slinge koyduktan sonra ustlerine eslerinin paltolarini giyiyorlar veya sal takiyorlar. Bu iki cozum de bana uygun degildi. O yuzden baska cozumler aramaya basladim.
Bebekle beraber giyebileceginiz paltolar var.




Peekaru Soft Shell

Suse's Kinder Coat

Bu iki urun de guzel gorunuyorlar ama oldukca pahalilar.
Ben bir arkadasimin tavsiyesi uzerine su urunu almistim:


Mam Babywearing Cover

Cok ince gibi gorunuyor olmasina ragmen mikrofiber kumastan yapilmis oldugu icin gayet guzel isitiyor bebegi.Ne yalan soyleyeyim,ustumde atki,palto,10 kiloluk Derin,paltosu,sling ve bu ortuyle kendimi cok zarif hissetmiyorum ama faydali bir eser :)
Derin pusette oturmaktan da uyumaktan da hic hoslanmiyor.Defne, Derin kadarken eline bir oyuncak ya da yiyecek bir seyler verirdim,sikayet etmezdi ama Derin en fazla 40 dakika sonra aglamaya basliyor ve durmak istemiyor pusette.
O yuzden son zamanlarda hep boyle cikiyoruz disari. Son birkac haftadir Ingiltere cok soguk,normalde bu aylar daha ilik gecer,asil soguk Ocak-Subat gibi olurdu.
Bu kis nasil gececek merak ediyorum.Onumuzdeki gunler icin yine kar yagisi bekleniyor.



2 yorum:

  1. Ben Kimilnaz Aralik ayinda dogdugu icin, onu ustune paltosunu veya tulumunu giydirip, polardan diktigim sling pouch un icinde tasiyordum. Sling in onun oturdugu kismi iyice yukari cekip iyice sokuyordum icine kollari dahil. Burasinin kisi iyice soguk (sifirin altinda 5-10 C civari) oldugu icin acik havada cok vakit gecirmesek bile disaridayken polar sling uzerine battaniye ortmus gibi koruyordu onu.

    YanıtlaSil
  2. Bir de burada bu tur coverlar cok goruyorum
    http://www.mamdesign.net/carrying/clothes/mamcover.html
    http://www.ebabycarriers.com/Baby-Bjorn-Fleece-Cover-p/325.htm
    http://cgi.ebay.com.sg/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=190473924678
    http://www.folksy.com/items/847817

    YanıtlaSil