21 Eylül 2010 Salı

Bebek taşıma (babywearing)



Bebegi slingle tasima kavramiyla Defne'den once tanistim. Cok eski caglardan,ilkel topluluklardan beri suregelen bu pratik uygulama, renk renk,desen desen slinglerin uretilmesiyle gunumuzde cok revacta. Defne'ye bebek arabasi aldigimizda 5 aylikti.O gune kadar ve o gunden sonra da,Derin'e hamile kalana kadar zevkle tasidim Defne'yi.Simdi sira Derin'de.
Sadece disarida degil,evin icinde de cok pratik sling kullanimi.Ozellikle ilk haftalarda anne rahmini andiran sling,bebege cok rahatlatici bir ortam sunuyor.Bebek kendini guvende hissediyor.Anne,bebege yakin oldugu icin sutu artiyor.Bebege her an dokunup,opup koklayabiliyorsunuz.
Iki cocuklu anneler icin de mukemmel bir urun sling.
Hem yeni bebeginizi kucaklayabiliyorsunuz,hem de bosta kalan iki eliniz sayesinde ilk cocugunuzla yakindan ilgilenebiliyorsunuz.Parka gidebiliyor,yemegini hazirlayabiliyor,kisacasi yine rahatca beraber vakit gecirebiliyorsunuz.



Bebek hayatinin ilk 9 ayinda anne rahminin sicakligini aramaya devam eder.8-9.ay civari emeklemeye,dis dunyayi kesfetmeye,anneden yavas yavas ayrilmaya baslar.Yavas yavas,slingte gecirilen vakit azalir.Bebek yurumeye baslar.Bu donemde de kah yurumek,kah oturmak isteyen ufakliginiz icin kullanislidir slingler.Cogu sling 15-20 kiloya kadar kullanma imkani sunuyor.

4 yorum:

  1. Isilcim, ozlemisim seni okumayi... :)
    hosgeldin tekrardan.

    YanıtlaSil
  2. Sağol Ayşecim.Sen de hoşgeldin :)

    YanıtlaSil
  3. Bense özellikle ilk aylarda kullanmayi becerememistim slingi, cok istememe ragmen. Benimki pek pratik degildi. Oysa gayet kolay kullanilanlar oldugunu kesfettim sonradan.
    *
    Daha dün aksam anne karninda 9 ay gecirmis bir bebegi anne sütünden kesmek icin 6 ayin ne kadar erken oldugunu, en az bir o kadar daha(yani en az 9 ay) anneyle bu özel fiziksel bagi korumasi gerektigini düsünüyordum. Bu yazin pek denk geldi düsündüklerime :)

    YanıtlaSil
  4. benim da kucuk kızım singde buyudu ))) bu kadar rahat ki! ama burda Turkıyede sling az kullaniyorlar.

    YanıtlaSil